Vlak voor mijn vertrek naar Oostenrijk zat ik op het strand met een vriendin te genieten van een mooie herfstavond. Zij had een fles wijn besteld en opeens valt mijn oog op het etiket: ‘bon courage’. Oftewel: veel succes. Het koekje bij de koffie was in hartjes vorm; mijn bedrijf heet, zoals jullie weten, Rose’s HEART. En afgelopen week stap ik in mijn auto en zit er een lieveheersbeestje op mijn ruit. Na 10 minuten gereden te hebben en ik weer uitstap, zit het beestje er nog steeds. Zo had ik voor een vriendin online een cadeautje besteld en wat staat er op de cadeau verpakking: “Dreams do come true”.

 

 

 

 

 

 

Wat betekent magie voor mij?

De definitie van magie of toverij is de vermeende kunst van het manipuleren van de werkelijkheid met behulp van speciale objecten, spreuken en rituelen op basis van verborgen krachten. Witte magie wordt gebruikt om mensen te genezen.

 

Voor mij is magie het creëren van onvergetelijke momenten door sfeerbeleving en oprechte liefdevolle aandacht voor de ander. De witte magie komt voor mij terug in mijn reiki behandelingen. Magie zit voor mij ook in momenten die mij “overkomen”. Ik noem het “overkomen” maar ik geloof dat de dingen gaan zoals ze moeten gaan en dat ons levenspad in de sterren geschreven staat.

 

In mijn ogen bestaat toeval niet

Nu ben ik alles behalve een zweverig mens, ik heb echter te veel situaties meegemaakt om te zeggen dat het toevalligheden waren, in mijn ogen bestaat toeval niet. Sommige van deze situaties waren nodig om mijn koers te wijzigen. Zonder deze ervaringen had ik hoogstwaarschijnlijk nog een tijd aangemodderd om tot de conclusie te komen dat ik niet echt gelukkig was.

 

Zo is ook mijn plan om een B&B in Oostenrijk te starten in een versnelling geraakt. Zoals je wellicht in een eerder blog hebt gelezen heeft een ski ongeluk afgelopen maart mijn wereld op zijn kop gezet. Ik werd zowel op het fysieke- als het emotionele vlak uitgedaagd. Hiernaast wilde mijn werkgever, vanwege dit ski ongeluk, mijn contract niet in een onbepaald tijdscontract omzetten. Dit laatste zetje had ik nodig om al mijn onzekerheden opzij te zetten en op 1 november voor, sowieso, een half jaar naar Oostenrijk te vertrekken. Ik geloof dat dingen gebeuren met een reden en dat, als wij er oog voor zouden hebben, wij de signalen veel eerder zouden herkennen. Mij ontgaan deze signalen ook vaak en blijkbaar heb ik een ingrijpende gebeurtenis nodig om deze in te zien en ernaar te handelen.

 

Vertrouwen dat alles goed komt

Ook hierbij vertrouw ik op de magie van het goed komen. Ik geloof dat ik het komende halfjaar een huis ga vinden voor mijn B&B, dat ik hele interessante mensen ga tegenkomen en, wie weet, dat ik de liefde van mijn leven ga ontmoeten. De tekenen zijn er i.i.g. naar.

 

In de tussentijd vertrouw ik op mijn positiviteit, geloof ik in mijzelf, leef ik mijn droom en hangt de magie in de lucht!

Liefs, Caroline