Het meisje die als stewardess de wereld had rond gevlogen en die bijna haar hele leven in Amsterdam had gewoond besloot op een dag om haar droom te leven i.p.v. haar leven te dromen en huis en haard te verlaten, in haar auto te stappen en te vertrekken naar Oostenrijk.

 

 

Dat meisje, inmiddels vrouw, ben ik. Op 31 oktober, om 7.15 uur ‘s ochtends stapte ik in mijn auto, werd ik uitgezwaaid door mijn beste vriendje en vertrok ik naar het land van de bergen waar ik zo van houd; Oostenrijk.

 

 

 

Gedag zeggen, goede gesprekken en heel veel knuffelen

De weken voor mijn vertrek stonden in het teken van gedag zeggen, goede gesprekken en heel veel knuffelen. Wat voel ik mij geliefd en wat ben ik intens dankbaar voor de geweldige vriendschappen die ik heb. Er is gespeecht, ik heb een bord met foto’s aan dierbare herinneringen gekregen, ik ben ultiem verwend met cadeaus en etentjes, er is een traantje weggepinkt en er zijn survival pakketten gemaakt. Mooier had ik het mij niet kunnen en durven wensen.

 

Scheurpijn en plakpret

Met tranen in mijn ogen reed ik mijn straat uit. Daar ging ik dan, op weg naar een land dat ik “ken” van vakanties. Echter was ik nu niet onderweg naar een vakantie maar naar het verwezenlijken van mijn droom; het runnen van een B&B in Oostenrijk. Mijn vrienden en alles wat vertrouwd is laat ik achter. Ik noem het scheurpijn en plakpret.

 

De aankomst op een nieuwe plek

Na een voorspoedige reis kwam ik aan in Gmünd, Karinthië. Hier heb ik voor een maand een huis gehuurd zodat ik de omgeving, waar ik mijn B&B wil runnen, goed kan verkennen. Het is dan best even gek en wennen om in je eentje een huis binnen te stappen dat je niet kent. Na een goede nachtrust en de Billa (lokale supermarkt) te hebben bestormd zag de wereld er meteen een stuk vrolijker uit.

 

De paden op en de lanen in

Hoogste tijd dus om de omgeving te gaan verkennen en rond te kijken. Het is hier oprecht sprookjesachtig, de bergen, de bomen met hun herfstkleuren en de meren waar een magische damp vanaf komt. Het is een feestje om hier tot rust te komen en even niets te “moeten”. De nieuwe weg die ik nu letterlijk en figuurlijk bewandel en de stromende beek die ik tegenkwam tijdens 1 van mijn wandelingen zijn voor mij symbolisch. Voor het eerst sinds lange tijd stroomt het weer in mijn leven en vallen puzzelstukjes op zijn plek. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn droom, B&B Rose’s Heart, tot volle bloei komt op de magische locatie die ik voor ogen heb.

 

 

 

 

 

 

Dankbaar

Via, via hoorde ik over een Nederlands stel, Nicole en Ron, dat hier in Gmünd een pension runt; pension Sonnenheim. https://sonnenheimgmuend.at. Ik trok mijn stoute schoenen aan en klopte op hun deur. Ik vertelde dat ik graag een B&B in de buurt wil openen en dat ik heel benieuwd was naar hun ervaringen. Zij nodigden mij uit om binnen te komen en de avond vloog voorbij. Wat een hartelijke, oprechte, realistische, behulpzame en lieve mensen zijn Nicole en Ron. Het is een mega cadeau dat zij op mijn ‘pad’ zijn gekomen.

Zij vroegen of ik een paar dagen later met hen mee wilde naar een beurs voor hotellerie in Salzburg. Dankbaar nam ik de uitnodiging aan en het werd een gezellige en leerzame dag. Niet alleen vanwege de inspiratie die ik op de beurs heb opgedaan maar vooral vanwege hun goede adviezen en inzichten. Niets is te veel voor hen; zij gaan mee op huizenjacht, ondanks dat zij midden in een verbouwing zitten, en hun expertise is goud waard. Ron is een kei in alles wat met verbouwen en klussen te maken heeft en Nicole geeft mij inzichten in het financiële plaatje.

 

 

Mijn nieuwe leven had niet mooier kunnen beginnen. Zoals ik al zei; sinds lange tijd stroomt het weer en vallen de puzzelstukjes op zijn plek.

 

 

 

Liefs, Caroline