Geluksmomenten

16 juni 2017

Hoe vaak ervaar jij een geluksmoment(je)?

Vaak staan we er niet bij stil en laten we deze momenten aan ons voorbij gaan. Hoe fijn is het om ECHT te genieten van geluksmomenten en dan refereer ik aan niet materiële zaken. In ons brein is het, helaas, zo dat vooral negatieve aspecten uitgelicht en benadrukt worden. Wat als wij dit nu eens om zouden draaien?

Wat betekent een geluksmoment eigenlijk voor jou? Sta je hier überhaupt wel eens bij stil? Het zijn vaak de kleine dingen in het leven. Is dit een vogel die je hoort zingen, je lievelingsnummer wat op de radio wordt gedraaid, het genieten van een heerlijk kopje koffie, een goed gesprek met een vriend of vriendin, onbedaarlijk lachen, je huwelijksdag, een mooie zonsondergang of opgang, het lachen van een kind, een compliment krijgen of….?

Als wij deze momenten koesteren en met iedere vezel in ons lijf ervaren hoe zou de wereld er dan uitzien? Geluksmomenten overkomen ons dagelijks, het is echter aan jou om ze te herkennen. Als je ze herkent zal je ervaren dat het leven leuker wordt, dat de zon letterlijk en figuurlijk schijnt en dat als jij straalt dit een positief effect heeft op de mensen om je heen.

Probeer het dit weekend, draai het om. Focus je niet op de negatieve aspecten in je leven, focus je op geluksmomenten. Ervaar hoe het is om in de zon te lopen in plaats van in de schaduw. Doe je met mij mee? Ik hoor graag van je hoe je het ervaart!