Wat doe jij het einde van het jaar?

Wellicht ben je bezig met de laatste voorbereidingen voor de kerstmenu’s en kerstcadeaus en zit je tot over je oren in het afronden van je werk om het jaar 2018 goed af te sluiten. Of misschien ben je druk bezig om je koffers in te pakken voor een heerlijke vakantie ver weg van alle verplichtingen en drukte.

 

Wat was belangrijk voor jou in 2018?

Hoe dan ook het einde van 2018 is in zicht… Voor mij is het einde van het jaar een moment van reflectie; wat is er gebeurd? Was ik lief voor mijn liefsten? Wat had ik anders kunnen doen? Ben ik nog gelukkig? Wat is mijn wens voor 2019? Hoe kan ik een betere versie van mijzelf worden? Welke uitdagingen heb ik nodig? Hoe pak ik mijn rust punten? En bovenal wat heb ik geleerd van het afgelopen jaar?

 

 

Een nieuwe start in Oostenrijk

Wellicht heb je in een eerder blog gelezen over mijn skiongeluk afgelopen maart en welke consequenties dit heeft. Mijn leven stond op zijn kop en uiteindelijk heeft mij dit doen besluiten om mijn koffers te pakken en naar Oostenrijk te vertrekken om mijn eigen B&B Rose’s Heart te starten. Inmiddels heb ik een pand op het oog en heeft de bank zo goed als groen licht gegeven. Dromen komen wel degelijk uit zolang je er met je hart en ziel in gelooft.

 

 

 

 

 

Accepteren en loslaten

2018 Was voor mij een jaar vol ups en downs. Ik heb dingen moeten accepteren op lichamelijk, privé en zakelijk gebied. Het is een jaar van accepteren en loslaten geworden. Was het gemakkelijk? NEE. Ben ik er een rijker mens door geworden? JA! En in dit geval heeft rijk niets met geld te maken, het heeft echter wel alles met liefde, inzicht verkrijgen, geloven in mijn dromen en geloven in mijzelf te maken.

 

Dapper, moedig en stoer

Het is voor mij ook een jaar geworden waarin ik mij gerealiseerd heb hoe “bijzonder” mensen het vinden dat ik de stap heb genomen om naar Oostenrijk te gaan om mijn droom te gaan leven. Mensen hebben nog nooit zo vaak tegen mij gezegd dat zij mij dapper, moedig en stoer vinden.

 

Ik hang mijn eigen slingers op

Vind ik mijzelf dapper, moedig en stoer? Heel eerlijk? Nee, zo zie ik mijzelf niet. Ik ben van nature een positief ingesteld mens die haar eigen slingers ophangt en die mijn droom leeft. Natuurlijk zijn er donkere en moeilijke momenten in mijn leven en denk ik wel eens; “waarom ik?” Op deze momenten herinner ik mijzelf eraan dat ik op een bepaald moment in mijn leven de keuze heb gemaakt om in de zon te lopen in plaats van in de schaduw te gaan staan. “Simpelweg” omdat ik het verdien. In moeilijke tijden denk ik aan alles waar ik zo intens dankbaar voor ben, dat morgen een nieuwe dag is, dat problemen kunnen worden opgelost, dat ik erop vertrouw dat alles goed komt en dat ik boven alles in mijzelf geloof. Dit is voor mij het recept om in het licht te gaan staan en in het NU te leven.

                                                                             

                                                                                                           Mijn wens voor jou

Dit is mijn wens voor jou in 2019 en alle hierop volgende jaren; Kies ervoor om in de zon te gaan staan, volg je hart want die kent de weg, en doe datgene waar je oprecht gelukkig van wordt zonder egoïstisch te zijn. Heb je liefsten lief en draag je glimlach waar je ook gaat, ook in mindere tijden. Een mooier sieraad bestaat er niet. Je zult merken dat de wereld je een gulle lach terug geeft en het licht ook altijd op jou schijnt.

 

Leef je droom, geloof in jezelf en maak je eigen magie in 2019!

 

 

Liefs,

Caroline